ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εξοικονόμηση Ενέργειας από την electrosos:

Η electrosos πιστή στην ποιότητα αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας, δίνει μοναδικές λύσεις φωτισμού με led.

Σας αναφέρουμε μερικές συμβουλές και λύσεις για την αύξηση της οικονομίας αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας :

Μπορούν να ελέγχονται από χρονοδιακόπτη για προκαθορισμένο άνοιγμα και κλείσιμο, είτε με :
α) φωτοκύτταρο, ώστε να ανάβουν το βράδυ και να σβήνουν την ημέρα
β) ανιχνευτή κίνησης (όπου επιτρέπεται) ώστε να ανοίγουν όταν περνάει κάποιος από την ζώνη ελέγχου του ανιχνευτή
γ) μπουτόν κλιμακοστασίου και ρυθμιζόμενο χρόνο, ώστε να σβήνουν μετά από λίγο, για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μπορεί να ελέγχεται από χρονοδιακόπτη, ώστε να ανάβει τις συνήθεις απαιτούμενες ώρες που χρειάζεται για το λουτρό, είτε να ελαττωθεί η θερμοκρασία του ζεστού νερού, εφόσον αυτό λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Μπορούμε να κλείσουμε λίγο νωρίτερα το μάτι ή τον φούρνο, ώστε η θερμότητα να απορροφάται από το φαγητό στο τέλος του μαγειρέματος.

Να χρησιμοποιείτε το κανονικό πρόγραμμα (όχι τα προγράμματα μισής πλύσης) ώστε να καταναλώνετε την ηλεκτρική ενέργεια, έχοντας όλο το όφελος της πλύσης.

Να έχουν προβολείς ή φωτιστικά τεχνολογίας LED και να ανοιγοκλείνουν με χρονοδιακόπτη.

Εάν συντηρείται σωστά, μπορέι να προσφέρει μέγιστη οικονομία και άφθονο ζεστό νερό, σε συνεργασία με την αντίσταση.

Μπορούν να ελέγχονται από φωτόμετρο-ανεμόμετρο, ώστε να αποφεύγεται η αύξηση της θερμοκρασίας από τον ήλιο μέσα στην κατοικία, το κατάστημα ή το γραφείο, έχοντας έτσι μικρότερη κατανάλωση για κλιματισμό.

Μπορούν να τοποθετηθούν διακόπτες στην είσοδο, ώστε να κλείνουν όλα τα φώτα που τυχόν έχουν ξεχαστεί αναμμένα κατά την έξοδο μας. Φυσικά, θα μπορούσατε να πετύχετε σημαντική μείωση και με φωτισμό τεχνολογίας LED.

Σε κάθε σπίτι ή γραφείο, οι διακόπτες του φωτισμού μπορούν να γίνουν πιο λειτουργικοί όταν είναι τύπου αλέρετούρ, ώστε να αναβοσβήνουν το φωτισμό από περισσότερες θέσεις, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια.

Μέσα στο σπίτι ή το κατάστημα μπορούμε να αφήσουμε, αν χρειαζόμαστε, ένα φωτιστικό με λαμπτήρα LED.

Να μην χρησιμοποιούνται όταν έχουμε πόρτες ή παράθυρα ανοιγμένα γιατί χάνεται πολλή ενέργεια στην ατμόσφαιρα.

Μπορούμε στου λαμπτήρες νήματος, να χρησιμοποιήσουμε dimmer (ρεοστάτης έντασης φωτισμού) ώστε να μειώνουμε ανάλογα τον φωτισμό και την κατανάλωση ενέργεις ενώ ταυτόχρονα αυξάνουμε την διάρκεια ζωής των λαμπτήρων.

Μπορούμε να έχουμε περισσότερους του ενός θερμοστάτες χώρου, έτσι ώστε να επιλέγουμε θερμοκρασία άνεσης για διαφορετικούς χώρους, έχοντας έτσι οικονομία ενέργειας.

Αντικαθιστώντας τους κοινούς λαμπτήρες με νέους τεχνολογίας LED, όπου αυτό είναι εφικτό, κερδίζουμε ενέργεια και μειώνουμε τη συχνή εργασία αλλαγής τους, αφού διαρκούν πολύ περισσότερο.

Η σωστή μελέτη της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας η οποία κατά την διάρκεια του χρόνου λειτουργίας του κτιρίου είναι πολύ σημαντική για το περιβάλλον. Φυσικά μπορούν να γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις στις παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Όταν χρειαστεί να αντικαταστήσετε κάποιες από τις ηλεκτρικές σας συσκευές, όπως το πλυντήριο ή το ψυγείο, επιλέξτε προϊόντα ενεργειακής κλάσης Α+++

Στόχος μας, το όφελος σας :

Στην electrosos δημιουργούμε εσωτερικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με νέες τεχνολογίες προκειμένου να ωφεληθεί ο τελικός καταναλωτής.

Εμπιστευτείτε μας για νέες ή υπάρχουσες κατοικίες αλλά και επαγγελματικούς χώρους έτσι ώστε να πετύχετε την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Φωτισμός με τεχνολογία LED :

Η τεχνολογία LED έχει πλέον αντικαταστήσει σχεδόν κάθε άλλο λαμπτήρα συμβατικής τεχνολογίας.

Εμείς στην electrosos υλοποιούμε καθημερινά τις νέες μας ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με φωτιστικά και λαμπτήρες LED.

Επιπλέον, προκειμένου να πετύχουμε για τους πελάτες μας 80% οικονομία, προβαίνουμε σε αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με τους νέους λαμπτήρες LED με πολλή μεγάλη διάρκεια ζωής.

Κυριολεκτικά ισχύει ότι ένας λαμπτήρας LED λειτουργεί μια ζωή.

Η αντικατάσταση δεν είναι τόσο απλή, καθώς έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές να τοποθετούνται λαμπτήρες LED και να “χάνουμε” το επίπεδο φωτισμού, το ύφος του χώρου αλλά και την δυνατότητα χρήσης dimmer.

Οι τεχνικοί της electrosos καταγράφουν την υφιστάμενη ισχύ, το επίπεδο φωτισμού, τον χρωματισμό, το τύπο των φωτιστικών, τις υποδοχές (π.χ. ντουί), την τάση (π.χ. 12 Volt), τους διακόπτες, τα dimmers.

Στη συνέχεια, γίνεται ο εντοπισμός των λαμπτήρων LED όπου θα αντικαταστήσουν τους παλιούς λαμπτήρες.

Η μελέτη μας αυτή βασίζεται πάντα σε πραγματικά οικονομικά στοιχεία και καταναλώσεις, σκοπός της είναι το αποτέλεσμα να έχει σημαντικό οικονομικό όφελος αλλά και να διατηρήσει την ποιότητα του νέου φωτισμού.